Thursday, September 21, 2017

SUPPORT ME!! POKUCU CONTEST

Klik Untuk Join Contest Ini

SUPPORT ME!! POKUCU CONTEST | Alhamdulillah baru berkesempatan nak join giveaway meletop anjuran gabungan blogger gempak Sis Awa & Pok Ucu. Fuhh tengok hadiah tu dasyatkan, so Mai pun nak cuba nasib jugalah join. Hihi. Kalau korang belum join lagi, jemputlah join sekali sebelum contest ini berakhir pada 15 OKTOBER :)

Ok untuk melengkapkan syarat untuk join Support Me!! Pokucu Contest kita perlu mengulas atau bagi pendapat tentang blog www.pokucu.com. Sebab tu la Mai join lambat sikit sebab kenalah godek-godek blog Pok Ucu atau juga boleh dipanggil Miey, Helmi, Kimiey, Kaymiey dan Emiey, hihihi tapi Mai suka panggil Pok Ucu je, comey sikit nickname tu, ahaks.

Fuhhh tarik nafas jap, lama tak review blog, berdebar pula rasa nak komen-komen blog orang ni, haha. Takpe kita cuba k Pok Ucu, jangan ambik hati pula dehhh. Eceh speaking Kelate tetiba since Pok Ucu kita ni ore Kelate, haha.

ULASAN BLOG POKUCU.COM

01) Warna
Bila masuk sesebuah blog tu, warna adalah benda pertama mata kita nampak. Mai suka warna blog Pok Ucu ni, in fact Mai sendiri pernah pakai warna soft purple kat blog sebelum tukar jadi biru macam sekarang ni. Haaa...So warna memang menarik hati gue.

02) URL blog
Url yang teramat simple dan senang nak ingat. Thumbs up Pokucu. Kalau Mai nak letak panggilan anak buah sebagai URL naya gak la, www.auntymai.com  ,tak pasai sakgi orang ingat nyonya tua punya blog, kahkahkah. 

03) Overall design 
Template weols nak sama lah, jenis header kecik tenonet kat sebelah kiri atas. Hahaha. Nampak macam design macam ni laku keras sekarang ni eh, ramai pulak pakai (termasuklah eden yawww). Bab design blog PokUcu memang cun lah sebab hasil tangan Sis Hawa kannnn, so double thumbs up untuk design blog Pokucu.

04) Loading blog www.pokucu.com
Rumah Mai pakai streamix je, belum upgrade Unifi lagi tapi so far loading blog Pokucu laju je, takde problem bab loading. Lagipun blog pokucu takde problem macam sesetengah blog yang bila taip url tanpa WWW tak boleh buka. Blog Pokucu Mai taip pokucu.com pun dah boleh buka. Congrats Pokucu!

05) Adobe Flash dekat sidebar tu apa Pokucu?
Dekat sidebar Pokucu, dekat bawah ruangan Menu tu, Mai nampak just kotak kosong je, bila halakan cursor, tak nampak apa-apa tapi naik 'adobe flash'. Huhuhu. #penyibuk

06) Letak scrollbar pada bloglist
Rasanya kalau letak scrollbar pada bloglist blog Pokucu, akan nampak lebih kemas blog Pokucu. Sekarang macam terlalu panjang list tu, huhu.


Hihihi banyak pula mengomen blog orang, hahaha, ampunnn. Setakat ini sajalah ulasan ikhlas dari hati. 

SEMOGA TERUS MAJU JAYA POKUCU (HELMI)

Jangan lupa join contest ni tau! Semakin ramai join, semakin meletoppp pomm pomm hadiahnya. Klik banner kat atas lelaju.

Tata!


Follow
Previous Post
Next Post

About Author

Hi, nama saya Mai, 24 tahun, graduan biomolecular sains yang bekerja dibidang lain, sangat menyayangi makhluk berbulus terutamanya kucing. Saya mengambil tempahan edit blog dan juga servis review produk. Hubungi saya di blogmayyjie@gmail.com. Terima kasih atas kunjungan anda.

10 comments:

  1. good luck dear... best tu price dia..

    ReplyDelete
  2. singgah sini ^^
    https://hadiahbintangjatuh.blogspot.my/2017/09/support-me-pokucu-contest.html

    ReplyDelete
  3. Haa tu dia.. kalau bg Maii review jawabnya 10 helai pun boleh... hahaha... anyway, goodluckMai. :D

    ReplyDelete
  4. Hi ... Singgah dari segmen yang sama ... Jangan lupa join contest kat http://jombercontest.blogspot.my dan singgah jenjalan kat http://hanifadhlinaabdulrahman.blogspot.my ... Semoga sentiasa sihat dan dimurahkan rezeki ... Maaf lambat blog walking ...

    #jombercontest
    #kisahhidupku

    ReplyDelete
  5. SINGGAH BLOGWALKING DARI GIVEAWAY YG SAMA
    http://cikcappuccinolatte.blogspot.my/2017/10/support-me-pokucu-contest.html

    ReplyDelete