Sunday, October 1, 2017

Babysitter for my cat



Babysitter for my cat | Baru je sambut anniversary ke 4-bulan (overly attached don't care) dengan Udin, tup tup kakak dapat kerja pulak. 4 bulan tak pernah berpisah ni, makan pun sentiasa suap, berak kencing pun kakak uruskan, aduh macam mana ni. Serius kakak kena cari babysitter lah ni! 

Kakak berat hati nak tinggalkan Udin kat sorang-sorang, takut juga kalau dia kemurungan nanti. Bayangkanlah kalau kakak keluar pergi amik budak sekolah pun dia nangis depan pintu, mama kata. Kakak sendiri pernah tengok dia nangis depan pintu sebab ingat dia kena tinggal padahal kakak masuk toilet dia tak perasan. Haha. Manja bebenor!

Alhamdulillah akhirnya kakak berjaya dapatkan seorang babysitter untuk jaga Udin masa kakak keluar cari duit, haha. Harap Udin behaved dan tak buli babysitter Aira. Hihi. Bayar RM100 sebulan je... Tengoklah kalau Udin happy kakak bagi bonus kat babysitter Aira. Kihkihkih.

Gula Hati Saya


Guideline for babysitter Aira


The do's
1. Suap Udin ayam rebus untuk lunch. (breakfast and dinner with me, no worries)
2. Train dia berak/kencing selepas makan.
3. Peluk & borak dengan dia selalu.
4. Tidurkan dia dengan selesa (atas bantal/selimut)



The dont's
1. Jangan marah/pukul Udin.
2. Tak payah bagi makanan kucing wetfood/kibbles dia tak lalu.
3. Jangan bagi orang dukung Udin.

Hewhewhew, that's all! Apapun thanks a lot babysitter Aira sebab sudi jagakan baby I ni. Phewww. Makin terasa ambang mak-mak kena cari pengasuh masa nak pergi kerja, kahkahkah.

Udin jangan nakal-nakal tau....Rindu kakak tu tahan sikit, ahaks perasan. Apapun memang dia rindu pun...Nampak je kakak balik kerja terus naik atas kakak tak bagi pergi mandi. Alololo sian dia...Baru hari pertama dik. Nanti kakak belanja royal canin + toys. Harap ko makan aaa mahal tu. Adoi.

Muka rinduuu

Follow
Previous Post
Next Post

About Author

Hi, nama saya Mai, 24 tahun, graduan biomolecular sains yang bekerja dibidang lain, sangat menyayangi makhluk berbulus terutamanya kucing. Saya mengambil tempahan edit blog dan juga servis review produk. Hubungi saya di blogmayyjie@gmail.com. Terima kasih atas kunjungan anda.

15 comments:

  1. tahniah mai dah dapat kerja ye...
    InsyaaAllah Udin akan biasa dengan babysitter Aira...just take time je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, thanks kak Liez... Harap2 gitu la..hihih duk peluk Udin je ni,,, ehh Mai yg rindu lebih ni.

      Delete
  2. tahniah dapat kerja,
    alolo, cian Udin ... hope Udin happy selalu.

    ReplyDelete
  3. Yeayyy mai dah dapat kerja. tahniah syg. dkt kulim jgk ke? comelnyaa udin.. siannn dia nak kena tinggal dah.. xpe mama mai nak cri duit untuk udin.. hehe

    ReplyDelete
  4. wow dah ada babysitter sekarang ni. Tak tahu pulak ada service ni. Harap Aira boleh jaga Udin dengan baik

    ReplyDelete
  5. hehe...mesti Mai rindu jugak kan..

    ReplyDelete
  6. tahniah mai....kerja rajin2 ye....hihi...untunglah udin,kakak sayang awak sangat2....

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah mai da dapat keje. Tahniah.

    Siapakah babysitter udin itu?hrp2 udin selesa ngan dia. :)

    ReplyDelete
  8. rindu gile tak kat udin kalau kat tempat keja? hihi

    ReplyDelete
  9. Tahniah!Mai dah dapat kerja. In Sha Allah lelama Udin akan terbiasa yang tuannya dah dapat kerja

    ReplyDelete
  10. Tahniah Mai dh jadi wanita bekerjaya. Boleh tahan si udin siap Ada cat-sitter lagi.

    ReplyDelete
  11. Amboiii manjanya Udin tu, siap nanggis lagi.

    ReplyDelete
  12. Udin Udin.. jangan nagis2 akak pergi kerja tau. hehe

    ReplyDelete
  13. untungnya kucing tu dapat tuan macam nih.. hahaha

    ReplyDelete