Planner 2018 yang Viral

Saturday, January 13, 2018

Aku mula jatuh cinta dengan planner tahun lepas, selepas aku kenal planner dari Paper & Planner (baca review planner by Paper & Planner). Actually bila dah kenal dengan planner mula lah jadi #planneraddict sebab ketagih tau nak hias-hias planner ni.

Aku akui aku memang mudah terlupa semua benda, mungkin faktor hyperthyroid aku yang buat aku selalu kena brain fog, jadi planner memang teman paling setia aku untuk catat segala memo penting (supaya tak terlepas), tarikh lahir insan tersayang, job blogger, dan kenangan pahit manis untuk aku flashback setiap akhir tahun.

Planner 2018 yang Viral
Planner 2018 yang Viral Tempohari
Tahun ini aku memilih untuk menggunakan Planner 2018 yang viral kat facebook dan twitter. Memang ramai yang menjual planner ni kat media social, tu pun selalu sangat habis stock sebab planner ni menjadi kegilaan ramai orang terutama geng gegirls. Haha.

Apa yang aku paling suka dalam planner 2018 ni?

COVER PLANNER YANG CANTIK & BANYAK PILIHAN 

Memang rambang mata tau nak pilih planner ni sebab semua design memang gorgeous. Tapi aku tak berapa minat flora jadi aku pilih yang simple je. Sesimple aku sendiri, haha.

Antara design untuk Planner 2018
MONTLY PLANNER

Memang puas nak menulis kat ruangan monthly planner ni sebab ruang dia buat besar-besar. Hahaha. Aku menggunakan 3 warna pen untuk menulis ruangan ini. Pen merah untuk catatan kerja, pen biru untuk hal personal, dan pen hitam untuk kata-kata semangat untuk hari aku rasa down. Hihi.

Ruang menulis yang besar!

CHECKLIST AMALAN SEHARIAN & WAKTU SOLAT

Aku suka part ni, hahaha. Beramallah walau rasa terpaksa, lama-lama akan terbit rasa cinta tu. Mula-mula mungkin rasa nak buat semua amal walaupun sekadar beristigfar, lama-lama akan jadi tabiat yang kita rasa kosong kalau tinggalkan.

Thumbs up for this part! Paling penting, jangan tipu diri sendiri gaiz!

WEEKLY PLANNER

Weekly planner yang lengkap sekali goal kita untuk menghafaz al-Quran, daily checklist to-do, dan target kita nak capai setiap minggu. Bolehlah plan siap-siap untuk bulan yang produktif!

TARGET MENABUNG 52 MINGGU


Target menabung sebulan ni Insya-Allah tak membebankan sebab ikut minggu, tak perlu setiap hari. Ini adalah first time aku menabung (terukkan? tapi jujur ni), jadi aku takdelah strictly paksa diri aku patuh sangat time sesak untuk tabung ni. Hahaha. Aku sebenarnya lebih suka melabur dengan belanja kucing-kucing makan, hahaha. So nanti akhir tahun kita tengoklah berapa nilai terkumpul ni :P

Hihihi sebenarnya banyak part aku suka dengan Planner 2018 ni lagi, harga yang murah, banyak motivational quotes, ada part untuk conteng-conteng, banyak ruang untuk muhasabah perjalanan hidup dan lain-lain. Memang tabik spring pada team publisher planner ni, semoga hidup kalian dipermudahkan dunia akhirat!

APA YANG TAK BEST DENGAN PLANNER NI?

Ada kelebihan, ada juga kekurangan. Hihi. Apa yang aku rasa tak best pasal planner ni satu je. SOFT COVER! Aku bukan apa, risau tak sampai hujung tahun planner aku dah hancur walaupun aku dah balut rapi. Sayanggggg weh nak bukak pun kena 'pedo' bak kata orang Kedah sebab aku tak suka buku yang terlipat.

So aku cadangkan kalaulah next year ada lagi planner ni dengan hard cover pulak, confirm aku akan grab lagi even harga mahal sikit pun takpe, haha.

Sebabkan aku happy dengan planner ni, aku dah belanja dua adik aku planner 2018 ni juga, harap hidup depa lebih teratur la lepas ni wahai budak diploma part akhir dan budak form4 harapan keluarga, kekekeke.

KORANG ADA ENTRY PASAL PLANNER 2018 KORANG? TINGGALKAN LINK KAT KOMEN NAK USHA2 PLEASE, HIHI.

Follow

13 comments

  1. hehehe.. ada dengar tentang planner ni.. Nurul guna dori je sebab suka hias sendiri.. tapi tak sempat2 lagi nak update dekat blog :D

    ReplyDelete
  2. Wah, cantiknya cover-cover dia.

    ReplyDelete
  3. Bestnya akak guna planner ofis suami akak je huhuhu. Next year akak macam nak grab satu yang ni

    ReplyDelete
  4. Yang target menabung tu menarik la mai heheh

    ReplyDelete
  5. akk pakai planner yang supplier bagi. tp xabis hias ag planner , nti2 baru wat entri sal planner lak.hee

    ReplyDelete
  6. Akak pun ada planner nie, tapi lupa nak buat entri sebab dah start conteng-conteng.. hihi..

    ReplyDelete
  7. I wish ada planner yg lengkap tapi in smaller sizes :D

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
  8. Erin pun guna planner ni! I like it a lot. Erin beli pembalut buku yang macam pembalut buku sekolah tu. It fits nicely so takdelah risau sangat kalau terlipat ke apa hehe.

    Erin Azmir blog

    ReplyDelete
  9. Menarik jugak ye planner tu. bab menabung tu best

    ReplyDelete
  10. Mira pon ada planner jugak. Tapi tak banyak sangat tulis. Hahaha. Cam sia sia lak beli planner. Btw planner ni menarik sebab banyak section2 yang menarik. Tapi part cover tu mmg btol la. Risau sikit klo soft cover ni sbb if selalu bawak planner pegi mana2 kan if ada incident happen cam tertumpah air ke or camnne2 kan. Susah gak. Sebab things happen unexpectedly kan. The planner is dope. :D

    ReplyDelete
  11. Semua planner nampak cantik design di atas tu 😍

    ReplyDelete
  12. mmg byk sgt planner malaysia skang ni. ada islamic planner. duck planner, starbuck pun dah ada planner tapi tatau kat malaysia ada tak...

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Noor Maizan. Design by FCD.