Monday, February 5, 2018

A SFRNFZL Giveaway


G i v e a w a y 💙 T i m e 

Klik Untuk Join

Rii buat giveaway lagi!!! Kalau orang yang pernah join giveaway Rii sebelum-sebelum ni tau lah kalau Rii buat giveaway hadiah tak pernah tak gempak.

Giveaway kali ini terbuka pada blogger & juga twitterian. So jangan sedih-sedih kalau takda blog tapi nak hadiah tu, join je pakai twitter, haha. 

Kalau orang tamak macam aku camna pulak? Join je dedua. Hahaha zaman sekarang takde dah term orang tamak selalu rugi kan. Lalala~

Jadi cara pemilihan pemenang pula, untuk peserta blogger, setiap entry akan dinilai oleh Rii, so mana-mana slogan yang menarik hati Rii akan berjaya lah.

Bagi peserta twitter pula, pemenang akan dipilih secara cabutan bertuah. May odd be in your favor.

Hadiah pun terbahagi kepada dua lah...

BLOG

1st Prize : 1x Tudung Bawal
                 1x Niss Perfume
                 1x Keychain Padang Besar
                 1x Polaroid Pilihan

2nd Prize : 1x Beg Kecil Padang Besar
                  1x Keychain Padang Besar
                  1x Polaroid Pilihan


3rd Prize : 1x Fridge Magnet Padang Besar
                  1x Polaroid Pilihan

TWITTER

1st Prize : 1x Novel
                 1x Beg Kecil Padang Besar
                 1x Polaroid Pilihan


2nd Prize : 1x Beg Kecil Padang Besar
                  1x Niss Perfume
                  1x Polaroid Pilihan

💙💙💙

KENAPA SAYA SUKA BERBLOGGING?

 Saya suka berblogging kerana :

01 | Writing is my passion!
Dari kecik lagi aku memang suka menulis. Pantang dapat kertas dan pensil, macam-macam pertandingan menulis aku join. Masa sekolah rendah, selalu kertas Ujian Bahasa Melayu Penulisan aku dibuat contoh rujukan pada pelajar lain. Aku juga pernah dua kali menang johan pertandingan mengarang semasa di sekolah menengah. Let me share my secret, kehkehkeh, aku sebenarnya tak pernah buat draft sebelum menulis pun, aku menulis carca marba dari hati. Mungkin penulisan dari hati juga yang selalu berjaya menjentik hati orang lain kan?

02 | Aku lebih creative menghias blog dari diari
Aku lebih cekap menggunakan coding blogger daripada melukis dan menghias diari/planner/journal macam orang lain. Memang aku selalu intip hashtag #planneraddict dekat instagram sana, malangnya tangan aku tak cukup kreatif untuk meniru cara orang lain menghias planner. Errr, lagipun tulisan aku buruk walaupun aku suka sesuatu yang kemas. Jadinya aku lebih suka berblog sebab font computer of course selalu kemas. 

03 | Sahabat blogger lebih ikhlas walaupun kebanyakan tidak pernah jumpa
Aku lebih selesa bercerita di blog terutama bab hati dan perasaan. Sebab kalau tulis di facebook atau twitter, aku tak tahu siapa suka baca cerita aku dan siapa rasa menyampah tapi terpaksa baca sebab naik dekat timeline dia. Tapi di blog, siapa rasa nak baca, dorang klik, sapa taknak baca dorang tak masuk blog kita. Dan persahabatan di blog ni tak kira usia, selagi yang tua dihormati dan yang muda disayangi, kita bebas bertegur-sapa tanpa rasa gap usia, kan.


Apa yang buat korang suka berblog ni? Share la dengan Rii untuk peluang menang hadiah best-best. Hihi.


Follow
Previous Post
Next Post

About Author

Hi, nama saya Mai, 25 tahun, graduan biomolecular sains yang bekerja dibidang lain, sangat menyayangi makhluk berbulus terutamanya kucing. Saya mengambil tempahan edit blog dan juga servis review produk. Hubungi saya di blogmayyjie@gmail.com. Terima kasih atas kunjungan anda.

20 comments:

  1. good luck ye..hadiah sgt menarik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, hadiah best2... thank you sis.

      Delete
  2. Replies
    1. Thanks Mummy Ju. Meh la joinnnn ...

      Delete
  3. Masyuk hadiah2 giveaway dia.. hehe

    ReplyDelete
  4. Gooodluckkkkkk Najihah pun joinnn
    https://itsnurulnajihah.blogspot.my/2018/02/a-sfrnfzl-giveaway.html

    ReplyDelete
  5. no2 tu memang creative pun! jeles kc tauuu hahaha. keep it up mai~! ;)

    btw, all the best!

    ReplyDelete
  6. Woww, terbaik, tak pernah buat draft??!
    Hm, Nona............nanti nona share..... nak join jugak, nanti baca tau..haha...~ Ye, kawan blogger dalam medium ni nampak ada keikhlasan, kan ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann Nona, meh la join ramai-ramai, hihi.

      Delete
  7. good luck :)

    http://aztieyshana.blogspot.my/2018/02/a-sfrnfzl-giveaway.html

    ReplyDelete
  8. Hai, Farah singgah dari GA yang sama. Good luck :D

    https://chumellcute.blogspot.my/2018/02/a-sfrnfzl-giveaway.html

    ReplyDelete