Monday, April 2, 2018

Day 2 | My Favorite Movie


Day 2 | My Favorite Movie

My Favorite Movie

Hi guys!

Untuk hari kedua cabaran '30 Things in 30 Days Challenge' ni adalah mengenai "Favorite Movie". Kalau yang selalu baca movie reviews dari aku tahulah yang aku ni penggemar filem Thriller & Mind-Bending Movies, tapi kali ni aku nak kenalkan the other side of me yang sweet, gitcheww. Hahahaha.

Sebenarnya genre comedy+romance juga adalah antara yang aku suka. Terutamanya bila aku stress, memang membantu untuk aku gelak dengan cerita-cerita yang kelakar. Sebenarnya semakin kuat aku mengekek gelak masa tengok movie, maksudnya aku tengah sedih atau stress lah tu. Hehehe. Semakin aku sedih, semakin aku gelak kuat.

PITCH PERFECT adalah movie favorite yang aku tak jemu nak repeat berjuta kali pun. Jarang aku repeat movie tau, buku pun sama. Aku selalunya baca sekali je. Tapi sebabkan movie Pitch Perfect ni kelakar & lagu-lagu best, so aku tak kisah nak tengok banyak kali. Semua lagu tema Pitch Perfect pun aku download dalam Joox, Aca-Awesome!

Pitch Perfect, Pitch Perfect 2, Pitch Perfect 3 (Last Call Pitches) adalah tiga siri movies ni yang semuanya bagi aku sangat best! Tapi personally aku suka yang Pitch Perfect 2 sebab ada Das Sound Machine  (watak antagonis) tapi sebenarnya depa pun hebat nak mampos. Hahaha.


Fav Song From Pitch Perfect


Lagu Cups ni masa Beca audition nak masuk dalam team bella, comel sangat oh Beca ni.


Fav Riff-Off



Riff Off ni bila diorang kena nyanyi ikut tajuk yang diberi, bertanding sesama group.



Lol bila German tu gaduh ngan Fat Amy, kelakar!


Favorite Actor & Actress


Beca & Jesse
They were so perfect together! Kenapalah watak Jesse takda dalam Pitch Perfect 3, sedih betul.


Fat Amy & Bumper
Hahahaha cute lor dorang ni, tambah-tambah part nak getback balik lepas clash tu. Gelak guling-guling aku tengok babak tu.


Pitch Perfect Quotes

"Nothing makes a girl feel more like a woman than a man who sings like a boy"
-Gail (Elizabeth Banks)

"Well, sometimes I have the feeling I can do crystal meth, but then I think, 'Mmm, better not.'"
- Fat Amy

"Even though some of you are pretty thin, you all have fat hearts, and that's what matters."
-Fat Amy


Moral Values

Yang paling aku suka dalam movie Pitch Perfect ni adalah bonding diorang yang tak nampak dibuat-buat. Aku suka sisterhood diorang, memang aca-awesome! Mereka juga buktikan kerja keras & kesungguhan dapat buat kita capai apa yang awalnya kelihatan mustahil :)


SO, WHAT'S YOUR FAVORITE MOVIE?

Follow
Previous Post
Next Post

About Author

Hi, nama saya Mai, 25 tahun, graduan biomolecular sains yang bekerja dibidang lain, sangat menyayangi makhluk berbulus terutamanya kucing. Saya mengambil tempahan edit blog dan juga servis review produk. Hubungi saya di blogmayyjie@gmail.com. Terima kasih atas kunjungan anda.

5 comments:

  1. lama x marathon tgk movie.. zaman pakai unifi dulu tgk movie je hujung mggu.. tu pun zaman bujang. haha

    ReplyDelete
  2. kak liez baru je layan cerita ni..best jugak..tapi kak liez dah ketinggalan zaman nak layan cerita2 macam ni

    ReplyDelete
  3. suka yang first je, masuk 2 dah hambar dah nak2 pulak part fat amy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha alaa awat tak suka Fat Amy. Mai suka jugak yg 2 sebab group German tu best giler. Tp yg 3 mmg hambar.

      Delete