Muzik Video Ed Sheeran Happier Versi Wayang Kulit

Sunday, August 12, 2018

Muzik Video Ed Sheeran Happier Versi Wayang Kulit | Rasa kagum dan bangga sangat bila ternampak videoclip lagu Ed Sheeran yang bertajuk Happier ada versi wayang kulit. Dah tengok belum?


Muzik Video Ed Sheeran Happier Versi Wayang Kulit


Official videoclip lagu Happier dari Ed Sheeran menggunakan Puppet sebagai watak Ed Sheeran, tapi versi dari Malaysia ni menggantikan Puppet tu dengan Wayang Kulit! Mula-mula dengar kat radio Era aku tak dapat bayangkan wayang kulit dijadikan videoclip lagu barat, haha. Terus balik rumah cari laju-laju dalam youtube, pergghh kagum sangat tau!

Videoklip berdurasi 2 minit 25 saat ini adalah hasil kolaborasi antara Warner Musuc Malaysia dan TinToy Chua dari Fusion Wayang Kulit. Sebelum ni mereka pernah buat wayang kulit versi StarWars, Superman, Batman, Wonder Woman dan lain-lain. Power kan! Siap boleh gabungkan kesenian tradisional dan budaya moden.

Paling aku "tak puas hati" dengan Ed Sheeran ni, lagu-lagu dia memang boleh buat hati kacau bilau tau. Sekelip mata boleh tukar mood, haha.

Tengoklah lagu Ed Sheeran bertajuk Perfect tu, haha. Lagu Perfect boleh buat orang single pun rasa macam dialam cinta gituuu.

Samalah lagu Happier ni.

Boleh buat orang tak sedih pulak jadi sedih tak semena-mena. Hashtag tiberrr je nak sedih-sedih bagai. Haha. 

Tak percaya korang dengar lah sendiri.

Phewww.



Ed Sheeran // Happier Lyric

Walking down 29th and Park
I saw you in another's arms
Only a month we've been apart
You look happier

Saw you walk inside a bar
He said something to make you laugh
I saw that both your smiles were twice as wide as ours
Yeah, you look happier, you do

Ain't nobody hurt you like I hurt you
But ain't nobody love you like I do

Promise that I will not take it personal, baby
If you're moving on with someone new

'Cause baby you look happier, you do
My friends told me one day I'll feel it too
And until then I'll smile to hide the truth
But I know I was happier with you

Sat on the corner of the room
Everything's reminding me of you
Nursing an empty bottle and telling myself you're happier
Aren't you?

Ain't nobody hurt you like I hurt you
But ain't nobody need you like I do
I know that there's others that deserve you
But my darling, I am still in love with you
But I guess you look happier, you do

My friends told me one day I'd feel it too
I could try to smile to hide the truth
I know I was happier with you

Baby, you look happier, you do
I knew one day you'd fall for someone new
But if breaks your heart like lovers do
Just know that I'll be waiting here for you



Follow

5 comments

  1. alaaaaa lagu ni ex pernah kasi huhuhu malas nak dengar ahahaha

    ReplyDelete
  2. uishhhh dia terbang pi mana tu?

    ReplyDelete
  3. Lagu Ed Sheeran memang semua best2! Nice lah versi wayang kulit tu, kreatif habis!

    ReplyDelete
  4. Lagu dia memang best.. video klip ini nantilah tengok.. Internet cam siput..

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Noor Maizan. Design by FCD.