Hadapi masalah dengan awesomenya :)

Takkan   pointer lari target sikit dah melalak terjun longkang , tak dapat kolej nak menangis mengampu bodek merayu tak mau mau , duit PTPTN kering nak melutut menagih simpati kat tepi jalan.OK stop the drama .

Tu masalah aku, masalah orang lain macam lain pulak.Ada yang krisis rumah tangga,ada yang masalah family,ada masalah cinta,ada awek lari ,ada boifren tetiba hilang ingatan lupa awek dan macam-macam lagi.

Kita manusia tak pernah dapat lari dari masalah .
kadang kadang menda tu bukan masalah pun cuma diri yang suka buat payah?betul tak?ke aku sorang je perangai hudoh macam tu???
Often in life we forget the things we should remember
and remember the things we should forget

Hmm, bukan maksud aku kita kena lupa terus masalah tu......Tapi banyak lagi benda penting dalam hidup kita yang kita kena ingat.Kalau masalah tu jenis boleh settle , kita settle baik baik sampai bereh :) Hati pun senang.Kalau masalah tu jenis dah takleh buat apa, ingat buat sakit hati saja,baik let go je memory tu . Huhuhu :B

Kalau ade yang masalah cinta yang dah takde harapan dah, let go saja .Insya Allah yang lagi baik duk tunggu nak datang tu.Macam tu jugak masalah masalah yang lain .Lupakan yang lalu, bak kata pepatah melayu buang yang keruh ambil yang jernih.*eh ade kaitan ke?wuahahaha

YANG PENTING!JANGAN SESEKALI PATAH HARAPAN.Jangan hilang konfiden diri.Erm,aku tengah nasihat diri aku jugak ni..

Bila dah konfiden , sesungguhnyaaaaa kitaaaaaaaa


Post a Comment

18 Comments

  1. kalau masalah cinta , semua ada masalah . hehehe

    semua yang berlaku ada hikmah ~

    ReplyDelete
  2. ehhehe, setiap masalah ada penyelesaiannya bak kata orang tua. hadapi jelah semua masalah dengan tabah. hehee.

    tapi cuba fikir, best ke hidup kalau xde masalah? rasanya kalau xde masalah tu bukan kehidupan lah namanya kan :D

    ReplyDelete
  3. atin suka entry ni .
    atin pun byk sangat masalah eiza .
    orang fitnah atin .
    tak tau sampai bila nak berakhir ..
    ta larat nak nangis dah ..

    ReplyDelete
  4. life must be go on..masaalah takkan lari dari hidup..kekadang masaalah tueyg mematangkan diri kita..just go on,apa yang berlaku ada hikmahnya..hehe

    awesome:)

    ReplyDelete
  5. nelly : hehe, betul tu,everything happen for a reason kan dear :)

    Eyfa :tak de masalah pun masalah jugak XD

    fatin : jgn nangis syg.....be strong ye...kuat kuat...

    si ngokngek :pengalaman guru terbaik..yeah,kita awesome ;)

    ReplyDelete
  6. betol tu awak. mula2 kita akan rasa susah sgt2, tapi bila kita dah berjaya hadapi semua tu, syukur sgt dah. rasa kelegaan yang tak terhingga ;D

    ReplyDelete
  7. semuanya nampak mustahil selagi kita tak lalui betul2 kan :)

    ReplyDelete
  8. wa...dah mcm ckgu kaunseling nmpak..kifikfkif

    ReplyDelete
  9. THE BEST ACCESSORY A GIRL CAN OWN IS CONFIDENCE

    agreed =)

    ReplyDelete
  10. kita bila ada masalah,memang asyik serabut je kepala ni..

    *masalah tetap masalah,yang penting kita bijak menyelesaikannya^^

    ReplyDelete
  11. bloghok : haha, ape salahnye sekali sekala...ihihihihi

    aremee : agreed too :))

    Woofer storm : btul2..selesaikan dgn bijak ;)

    ReplyDelete
  12. segala yang berlaku ada hikmah di sebalik nyer :)

    ReplyDelete
  13. ir yien : setuju dgn awak :)

    empayarutama:amboi...hehehe

    ReplyDelete