Hang orang mana?

Tiba-tiba teringat kisah masa diploma bila kawan dari negeri lain dengan selamba badaknya panggil aku orang hulu bila tahu aku asal dari Kedah. Mula-mula tahu pasal tu aku mengekek je la gelak, itu je mampu.

Adakah dia ingat satu negeri Kedah ni penuh dengan padi ? Dia tak tau ke kedah ada bandar teknologi tinggi dia sendiri, and tempat aku ni Kulim, Kulim Hi-Tech, kesian. 

Maybe dia ingat orang duk kat padi tu semua orang miskin kot, aduih. Kalau hangpa penah pi kawasan bendang hangpa jangan terkejut pulak tengok banglo 'orang kampung' yang hangpa ingat hulu sangat tu besaq tiga kali ganda rumah taman hangpa tu.

Berbalik kepada kisah aku tadi, aku amik pendekatan buat bodo je dengan kawan macam tu, akhirnya dia diam sendiri, tak kuasee I nak layan.

Orang Kedah nampak ja macam kasaq, sebab bila bercerita kami penuh dengan emosi. Siap dengan gaya tangan, kaki, buat eksyen, siap buat bunyi lagi 'gedebom' ,'pong pong' semua keluar, barulah real. Hahaha.

Okaylah, jom kita layan gelagat Kak Nab sat, kekeke.


Sumber : Page Kak Nab (Photo)
Previous
Next Post »

17 Comments

Click here for Comments
10/31/2016 5:39 PM ×

Part orang Kedah nampak kasar tu betul! Diorang takdelah kasar pun, cuma gaya cakap je nampak macam kasar padahal friendly aje sebenarnya XD

Reply
avatar
Nabila Syifa
admin
10/31/2016 7:29 PM ×

haha..lawak kartun naa

Reply
avatar
Adam
admin
10/31/2016 8:55 PM ×

Hahaha.
Hang pulak orghng mna?

http://biarlembuyangjadilembu.blogspot.com

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
10/31/2016 9:29 PM ×

hahaha betul tu :P

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
10/31/2016 9:30 PM ×

hahahaha ,tula...

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
10/31/2016 9:30 PM ×

cek orang kulim, hahaha

Reply
avatar
ayunie ramli
admin
10/31/2016 9:45 PM ×

Cm mek, klau ckp asal kelantan mst org ckp xnmpk cm kelntn pn --' entah cm mane nk bwk imej kelantan.

Reply
avatar
nana
admin
10/31/2016 10:12 PM ×

orang kedah baik2,friendly semua haha mcm akak mai kitaa

Reply
avatar
Lea Azleeya
admin
10/31/2016 10:52 PM ×

Adoiii tak leh blah la ngan katon tu mai... pecah perut baca.. hahahaa

Reply
avatar
Anonymous
admin
11/01/2016 12:08 AM ×

Bila dah terbiasa dgn kawan2 utagha ni actually takde kasar pun, kalau dorg dok cakap aku rasa happy nak gelak sebab best. Haha aku suka gila kot dengar slang utagha.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
11/01/2016 2:02 AM ×

hahaha dengar nama mek je dah agak dh mesti akak org kelantan, hehehe,okaylah tu imej pada nama...

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
11/01/2016 2:03 AM ×

ya ka ni dik, yeayyyy. ahahaha, nanti mai ajar camne mai design blog ni.

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
11/01/2016 2:04 AM ×

lawak kan nab ni, hahaha, kak nab ni femes kat page fb, mai kenal pelukis dia, abg shidi. hehehe

Reply
avatar
Noor Maizan
admin
11/01/2016 2:04 AM ×

hahaha ya ka ni, yeayyy....

Reply
avatar
Unni Anje
admin
11/01/2016 8:26 AM ×

ceq org sabah.. hihihihi.. biasa la org2 bandar ni suka sgt peli dia tak tau orng hulu tu lagi kaya!! cuma hidup dlm keserdhanaan..

Reply
avatar
Reen Johari
admin
11/01/2016 3:43 PM ×

Hihihi seronok sebenarnya tau dengar orang bercakap lebih2 yang ada loghat. Haaaa.

Reply
avatar
11/02/2016 12:44 PM ×

Kedah lah best...
manusia memang tak pernah puas judge orang lain..
Dont woory mai.. tak rugi pun tak layan org macam tu..

Reply
avatar

Tinggalkan pendapat/nota/surat cinta/amaran/soalan pada saya. Jika soalan saya akan menjawabnya, Jika nota cinta maka saya akan melawat blog anda semula.
Komen berbaur rasist, provokasi & lucah tidak akan dipublish. ConversionConversion EmoticonEmoticon