Monday, November 14, 2016

Cara Gantikan Cursor Mouse PC/Laptop


Hai, nak tukar cursor mouse kat PC tapi pening? Takpe meh aku tunjuk step by step. Tapi before tu korang kenalah download dulu cursor-cursor comel kat SINI.

Okay kalau dah download dan save di tempat yang korang senang nak cari, jom teruskan dengan cara nak pasang pula...

Yang kita download tu nanti, kita kena extract file dulu, kalau tak tahu cara boleh rujuk gambar kat bawah. 


1. Buka folder yang korang download tu.
2. Klik extract to 
3. Pilih folder mana yg korang nak letak semua cursor yang dh siap extract tu
4. Klik Okay.

Oraittt, settle extract cursor dah. Barulah boleh pasang kat laptop, yeay! 

Cara nak pasang;


1. Pergi ke desktop
2. Right-click
3. Pilih personalize

Ikut step kat dalam gambar tu okay!

Good Luck, hahaha.
Previous Post
Next Post

About Author

Hi, nama saya Mai, 25 tahun, graduan biomolecular sains yang bekerja dibidang lain, sangat menyayangi makhluk berbulus terutamanya kucing. Saya mengambil tempahan edit blog dan juga servis review produk. Hubungi saya di blogmayyjie@gmail.com. Terima kasih atas kunjungan anda.

2 comments: