Tuesday, June 13, 2017

Berjaya Verify Alamat untuk Akaun Google Adsense

Akaun Google Adsense

Alhamdulillah semalam (12 Jun 2017) posmen datang membawa khabar gembira sebab akhirnya surat dari Google pun dah sampai dengan selamatnya kerumah aku. Parents aku tertanya-tanya la surat apa bendalah aku dapat tu, hahaha, rupanya nak dapat duit raya. Tapi bukan duit raya tahun ni la, tahun depan InsyaAllah, kuikuikui. Sis baru merangkak.

Aku mestilah paling excited sebab hanya Tuhan yang tahu betapa susahnya Adsense nak pandang aku sebelum ni, hahaha drama sikit dipagi Ramadhan. Setelah aplikasi kali kedua dengan emel lain barulah akhirnya pinangan aku diterima abang Google Adsense ni.


Setelah beberapa lebih kurang dua bulan aku menabung dengan Adsense, akhirnya duit mencecah 10USD so aku pun dah layak untuk verify alamat aku untuk akaun Google Adsense ini. Alhamdulillah, alhamdulillah. 

Cara untuk verify alamat kita, nanti Google akan send surat dengan number pin, so kita perlu sahkan number pin tu untuk sahkan alamat kita tu betul. Oleh sebab surat tu dari France, adalah dalam 2 minggu aku tunggu untuk sampai ke rumah aku.  (2 minggu dari tarikh notification cakap dia dah send surat).

Akaun Google Adsense

Satu achievement unlock dalam dunia berblog ni. Walaupun masih jauh perjalanan untuk jadi seorang blogger yang hebat, tapi aku happy dengan segala rezeki duit, hadiah dan kawan-kawan yang baik dari dunia blogging ini.

Follow

Previous Post
Next Post

About Author

Hi, nama saya Mai, 24 tahun, graduan biomolecular sains yang bekerja dibidang lain, sangat menyayangi makhluk berbulus terutamanya kucing. Saya mengambil tempahan edit blog dan juga servis review produk. Hubungi saya di blogmayyjie@gmail.com. Terima kasih atas kunjungan anda.

24 comments:

  1. alhamdulillah settle seperkara kan

    ReplyDelete
  2. Bestnyaaa ... Nadia punya Adsense problem tak tahu kenapa. Dah letak coding bagai semua dalam blog tapi tak appear . Sampailah smlm Google Adsense bagitahu inactive acct . If within 30 hari inactive lagi Account kena delete.
    Padahal , bila problem tue happen , Nadia terus email dkt Google Adsense tapi dorang tak reply pun . 3 kali tau Nadia email tnya. Smlm baru tgk setting balik semua tak tahu lah jadi ke tak .

    Tgk balik blog tak appear pun . Sedih . Tak nak kena delete acct sbb dah dpt collect USD 5 . Sayanggggg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenapa jadi macam tu Nadiah...takutnyaa.... cuba letak sekali lagi code tu, manually guna code dari web GA sendiri, ataupun guna add a gadget tu.. Sayang tu kalau burn je akaun tu/

      Delete
  3. wah cepat gila dua bulan dah 10USD

    ReplyDelete
  4. Wah! tahniah Mai.
    Mrs. A pun dah apply lagi tapi adsense tak reply lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Mrs.A.

      Berapa lama dah Mrs.A apply tu?

      Delete
  5. CCL dah cuba nak colabrate dengan adsense ni ... tapi adsense nak 2hri je ..lepas tue tarik balik akaun.huhu..sedihh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh kenapa jadi macam tu CCL? Takutnya saya...

      Delete
  6. Alhamdulillah Mai.
    Mudah2an pembawa rezeki.

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah tahniah sis hikhik. akan datang tinggal cash out je hahaha. silap2 sis cash out dulu daripada elsa hahaha

    ReplyDelete
  8. Wah tahniah ye. Bolehlah mama bercuti.

    ReplyDelete
  9. Tahniah ... memang best buat duit dengan adsense ni. Pada rakan-rakan blogger yang masih lagi berusaha nak dapatkan akaun Adsense penuh, boleh tgk di blog saya. Ada banyak tips mengenai Adsense... dan ada panduan disediakan kalau nak muat turun

    ReplyDelete
  10. Wahh! Tahniah, Cik Mai! Fatina pun nak buat jugalah nanti hehe :)

    Btw, fatina dah tukar link baru tau. Ni yang baru - http://www.theinfinitywords.blogspot.com ☺️

    ReplyDelete
  11. Tahniah....semoga terus dimurahkan rezeki

    ReplyDelete
  12. TERIMA KASIH SEMUA YANG MENDOAKAN REZEKI SAYA. INSYA ALLAH KITA BERJAYA SAMA-SAMA. NANTI SAYA BALAS VISIT SATU2 YA

    ReplyDelete
  13. Akak dlam proses nak mohon semula. Tp sblum mohon kena draftkan entri lama yg ayat2nya sikit.haha

    ReplyDelete
  14. alhamdulillah & thniah =D

    ReplyDelete
  15. Nak tanye sikit. Maksud earning $10 dollar tu selepas kita dah archive estimate earning $100 dollar untuk permulaan ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Earning $10 tu bila estimate earning tu $10 dollar, tak perlu sampai dah $100, yang tu boleh cashout dah, hehe

      Delete